2012. július 11., szerda

Samsung Galaxy Ace


Sziasztok! A mai napon unokatestvérem jóvoltából eljutott hozzám a 2010-es MWC (Mobile World Congress) egyik referenicamodellje a koreai gyártó jóvoltából. Ez volt a samsung egyik legkomolyabb modellje a galaxy S után (érthető ,hogy a minit nem sorolom ide mivel az szerény véleményem szerint a C kategóriába sorolható) és hogyis mondjam megütötte amit elvártam(unk) de semmi különleges. No de nézzük is a Samsung Ászt!

Doboz-Külső-Tartozékok

A samsung egy csinos minimáldizájnos dobozban érkezett hozzám fehér kivitelben. A doboz kellemes anyagból készült elején a készülék található a gyári gáttérképpel és egy kis hullámos effektel ami nagyon jól mutat. A hátulján (a már szokásos) feature listát látjuk amin hamar átrágjuk magunkat majd kinyitjuk a dobozt. Amint kinyitjuk farkasszemet nézünk a kijelzővel majd alatta egy bonbon papírt találunk. Ez alatt információs könyvecskék és garanciajegyek valamint egyéb hasznos irományok találhatóak. Alatta egy micro usb végű töltőt és egy adatkábelt találhatunk valamint egy jól szóló középkategóriához illő fülest. A galaxy ace szép hófehér hátlappal rendelkezik valamint a keret a képernyő körül is fehér terület található. Az alap android gombok ,,láthatatlanok" érintésre reagálnak. Eddig szép és jó na de ne a kinézet alapján ítéljünk , mivel akkor senki nem venne nokiát( lumia kiv.)!

Készülék-Hardver-Rendszer

Előző tesztem alanyával ellentétben itt egy szépen testreszabott TouchWiz 3.0-ás felületet kapunk ami jól szuperál szépek az erre kitalált ikonok viszont a samsung kevés élő hátérképpel ajándékozta meg vásárlóit( persze le lehet tölteni ) de ezzel nem a vásárlónak kéne foglalkoznia. Ezen alapból egy 2.3-as android fut ami jól megy nem akad csak ritkán. A készülékben egy 800Mhz-es processzor ketyeg ami nem nyújt egy kimagasló élményt de a mindennapokra tökéletesen megfelel. Kapunk még egy Samsung Apps című rettenetet amiben kb. annyi hasznos alkalmazás van mit nagyanyám nokiájában egyszóval kihalt. A google sok hasznos appot adott nekünk ezeket nem ecsetelném hiszen mindenki ismeri őket. A hátlapon egy 5 megapixeles kamera van ami jó spontán fotókészítésre de ne várjunk egy Nikon teljesítményt. Elöl egy távolság-fény érzékelő van valamint egy előlapi kamera. Sim foglalat van így 3G-n és wifi-n is internetezhetünk.

Összegzés

A samsung már közelít célja felé és ez a készülék is jól példázza ezt. Alacsony árfekvésű viszonylag jó tudású telefon amivel a népet kiszolgálják de ennek van egy rossz oldala is de a samsung egyenlőre nem itt van. Az ász tetszett mindent betartott a koreai gyártó igéreteiből! Remélem tetszett a teszt legközelebb a Fruit Ninja appot teszteljü

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése