2012. július 11., szerda

WayteQ Xtab 70


Ma a kezeim között járt egy wayteq xtab 70-es ami ázsiából érkezett hozzám.Amit először leszögeznék az a hatalmas meglepődés. Az alacsony ár mellé (32 ezer forint durván) egy minőségi készüléket kapunk ami méltán vetélytársa (ha nem legyőzője) honfitársainak. Nos kezdjünk is bele!

Doboz-Külső-Tartozékok

A wayteq egy fehér kicsit HTC-k re hajazó dobozban érkezett meg aminek az elején a készülék képe virít. A hátulján rövid ismertetőt találunk a készülékről egyszóval egy feature-listát ahol felsorolják a készülék apropóit ( android,bluetooth,wifi stb..) A dobozt bevallom egy kicsit nehézkesen szedtem szét de lehet csak én vagyok béna. Belül egy kellemes tartókában fekszik a készülék és egy kis selyem törlőkendő pihen rajta.Alatta egy kartontérelválasztó aminek egyik oldalában az usb kébel alatta a töltő és egyéb papírok találhatóak.A doboz oldalán még elolvashatjuk a nevét és hogy 4Gb áll a rendelkezésünkre. Na nézzük meg a masinát!

Készülék-Hardver-Rendszer

A készülékre nem nagyon szabtak felhasználói felületet mivel nem nagy nevű cég de ez nem is olyan fontos. Amit bekapcsoljuk szembe találjuk magunkat a 7 colos kiejlzővel ami rezisztív tehát multi touch-os. A készülékben egy (meglepően jó) 1Ghz-es Cortex ,A9-es ketyeg valamint egy MALI-400-as grafikus chip (megjegyzem ilyen fut a galaxy s-ben és az SII-ben) a hardvert tekintve eddig kellemesen csalódtam egyetlen kifogásolható tényező az a munkamegosztás lenne. Mivel ez egy egymagos készülék ezért ha nem használunk egy Task Killert vagy hasonló alkalmazásbezáró programot akkor 4-5 app után már-már akadozik a készülék nagyon ritkán lefagy. A készülékben egy 2.3.4-es android ,,mézeskalács" fut ami nyers de szép gyorsan lehet scrollozni és nem akad.A market kicsit régi kinézetű de ez egy update-el orvosolható. Kapunk egy app installert és egy file browser gondolom nem kell bemutatni őket. Egy 1.4 megapixeles kamera is található az ELŐLAPon tehát a készülék fotózásra nem nagyon alkalmas de hangsúlyozom nem erre készítették de egy skypal már jól lehet vele videochatelni. Az alacsony ár mellé kevés kompromisszumot kell kötni az egyetlen jelentős ilyen az a kizárólagos wifi használat mivel sim kártya foglalat nem található benne!

Összegzés

A wayteq kellemes csalódás volt a korábbi rémségek után nagyon gyors és jól használható. Az alacsony árát bőségesen megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése